Co mají společného nejoblíbenější zástěry ?

Co mají společného nejlepší a nejoblíbenější zástěry ?

Možná to bude znít hloupě, ale uvědomila jsem si dvě věci. Za prvé : Když se řekne slovo zástěra, vybaví se vám samozřejmě vaření a celkově restaurace. I když je dnes mnoho dalších lidí, kteří zástěry používají při jiných pracovních činnostech. A zadruhé : Nejlepší zástěry jsou navrženy tak, aby vám práci s jídlem usnadňovaly a dělaly ji zábavnou.

Ideální zástěry jsou kombinací kvalitních látek, skvělého designu a funkčnosti. Vše je namícháno tak, aby to vyhovovalo činnostem spojených s jídlem a pitím, ať už se odehrávají kdekoliv.

Kdo nosí zástěry nejčastěji ? Existují dva hlavní typy milovníků zástěr. Profíci a domácí nadšenci.

A proč vlastně všichni rádi nosí zástěry ? Vzpomínám si, že když jsem začínala pracovat v gastronomii, razila jsem heslo „zástěru nepotřebuji“. To se ale změnilo dost rychle a já jsem začala být blázen do všech možných i nemožných variant zástěr. Je to jednoduché. Za prvé : Dobrá zástěra vás zachrání před skvrnami, horkými věcmi a zohledňuje hygienu. Za druhé : Funkčnost zástěry vám usnadní a zpříjemní práci. A za třetí : Vypadáte jako gastronomický nindža !!!

Takže když jsem pracovala v restauraci a kavárně, byla jsem skoro posedlá hledáním nejlepších zástěr pro svou práci. Při rozhovorech s ostatními kolegy jak v kuchyni tak na place jsem si uvědomila, že většina jejich oblíbených zástěr má jeden společný rys : Skvělá látka.

První věc, která se většině lidí na jejich zástěře líbila, byl materiál zástěry. Dává to smysl, protože látka je základní a nezbytnou součástí každé zástěry. Představte si zástěru bez látky :-)))))

Látek je v dnešní době takové množství, že je už dávno přehlížíme. Na výrobu kuchyňských i ostatních zástěr se dá použít mnoho různých materiálů, ale jen hrstka z nich vyčnívá nad ostatní.

Nejoblíbenějšími látkami na zástěry jsou bavlna, polybavlna, džínovina a kůže.

A každý z těchto materiálů má své vlastní výhody a každý milovník zástěr si oblíbí jiné vlastnosti zástěr podle toho, jestli vaří ve vlastní kuchyni nebo profesionálně v práci.

Někteří milovníci zástěr si oblíbili zástěry z jeansoviny (denimu, rifloviny). A to kvůli skvělému vzhledu a pocitu „tato zástěra vlastně není pracovní oděv, ale designový fashion kousek“.

V profesionálních kuchyních jsou zase nejoblíbenější zástěry z polybavlny, která je univerzální, odolná oděru a neztrácí při praní tak snadno barvu. Směsi z bavlny se také dají skvěle vyšít nebo natisknout firemní loga.

Kožené zástěry z pravé kůže jsou dalšími favority, pokud jde o ceněné zástěry. Kůže je luxusní, hodnotná, přirozeně stárne do krásy a vydrží dlouhé roky používání.

Pro každého zástěrového nadšence je také velmi důležitá pěkná silueta jeho těla v zástěře. Na to si můžete vsadit ! Nebo byste nosili zástěru, která na vás nevypadá skvěle ? Já rozhodně ne a to stejné mi řekli všichni kolegové. Pokud zástěra nědělá perfektní linie – nenosím ji.

Může se také zdát, že funkčnost zástěry není žádná věda. Ale stále můžete vidět prodávat zástěry, které nejsou funkční vůbec. Vyladěná profesionální zástěra je komplexní jako dobře vyzrálé víno a nikdy jí nemůžete mít dost :-)

 

Když všechny vaše požadavky na dokonalou zástěru spojíte dohromady, vyjde vám z toho váš vítězný model. A není nic snažšího, než si přesně takovou zástěru vytvořit a poskládat na našem eshopu, kde najdete šikovný konfigurátor. Pokud byste měli další požadavky, které v konfigurátoru nejdou zadat, neváhejte nás kontaktovat na email apronista@apronista.cz a nebo poptávkovým formulářem zde na webu. To by bylo, abychom společně nenašli řešení :-)